За нас

За нас

 

ДГ №70"Пролет" е с над 40 годишна история.

Разположена е на площ от 5дка сред много зеленина, дървета, цветя и площадки, оборудвани с различни детски съоръжения. Сградният фонд и материално-техническата база осигуряват уютна, функционална и естетизирана обстановка за децата, които са разпределени в отделни възрастови групи.

ДГ №70 се намира в ж.к.”Младост”3. Разполага с помещения, отговарящи на всички изисквания за обучение и възпитание на деца от предучилищна възраст. За игри и спорт на открито има голям двор с площадки, оборудван с катерушки, пейки, пързалки,  красив, озеленен и обезопасен.

ДГ №70 е общинската детска градина. В нея функционират 5 групи детска градина и  1 група ясла. В яслената група се приемат деца от 2 до 3 години, а градинските групи се посещават от деца от 3 до 7-годишна възраст.Организацията на предучилищното образование е целодневна, полудневна, почасова или самостоятелна.

Екип от висококвалифицирани педагози, медицински сестри и помощен персонал се грижи за децата с много внимание и любов. Организацията на работа в детската градина е целогодишна. Престоят на децата е целодневен от 7:00 до 19:00ч., като им се осигурява трикратно хранене - закуска, обяд и следобедна закуска,както и подкрапителна закуска - плод в 10ч., които са съобразени с всички изисквавния за здравословен начин на хранене в предучилищна възраст.

Учебните занимания се водят и сутрин и следобед.

В ДГ №70"Пролет" се осъществяват и допълнителни образователни дейности, извън учебния план.Участието в тях става по желание на родителите. В ДГ №70"Пролет"често  гостуват със свои постановки и шоупрограми куклени театри и детски аниматори.

Допълнителните образователни дейности, които се предлагат в ДГ №70 са:

- Народни танци

 - Английски език

 - Приложни изкуства

 - Футбол

 - Йога